Laag 17

Hulp bij opvoeden

Opvoedingsproblemen, als groeien niet helemaal vanzelf gaat!

Gastouderbureau Kidko krijgt van gast- en vraagouders dagelijks vragen over opvoeding. Onze pedagogisch medewerkers geven u graag advies.

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Helaas bestaat er geen handleiding voor ouders. Bovendien reageert niet ieder kind hetzelfde op een bepaalde aanpak. Ieder kind is uniek en heeft daarom een unieke handleiding. Opvoedingsproblemen kunnen verergeren, zodra je als ouders en gastouder niet op één lijn zit. Het kan zijn dat u iets merkt aan uw kinderen wanneer de gastouder de opvoeding van uw kind heel anders aanpakt. Dat kan voor irritaties zorgen. Het is belangrijk samen doelen te stellen en een plan van aanpak te bepalen. Daarnaast is het van belang dat je als ouder duidelijke afspraken maakt met de gastouder over de opvoeding. Kinderen zijn gebaat bij orde en structuur.

Tegenwoordig worden veel kinderen te gemakkelijk bestempeld met ADHD, ADD, of PDD-nos. Hyperactief gedrag en grote concentratieproblemen zorgen mede voor deze diagnoses. Vaak is dit gedrag een combinatie van neurologische, lichamelijke en omgevingsfactoren. Naar onze mening worden kinderen erg snel gediagnosticeerd met dergelijke stoornissen, waardoor ze niet de kansen in het leven krijgen, die ze zouden moeten krijgen. Zo moeten deze kinderen vaak naar een speciale school, waardoor ze onder hun niveau zullen presteren. Onze overtuiging is dat kinderen met dergelijke problemen met behulp van onder andere lichaamsgerichte oefeningen zich al snel beter zullen voelen en beter zullen presteren.

Gastouderbureau Kidko werkt nauw samen met psycholoog & kindertherapeut drs. mevrouw L.R.  Cleuver. Zij heeft ruime ervaring met behandelen van deze unieke kinderen. Onze pedagogisch medewerkers hebben regelmatig overleg met haar om bovenstaande probleemscenario’s voor te leggen. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met één van onze pedagogisch medewerkers.

Voor meer informatie over de therapie van drs. mevrouw L.R. Cleuver kijkt u op praktijkcleuver.nl.