Laag 17

Voordelen gastouderopvang

Vindt u persoonlijke aandacht voor uw kind, terwijl u werkt of studeert ook belangrijk. Dan is opvang bij een gastouder zeker iets voor u.

Gastouderopvang staat voor flexibele opvang van uw kind(eren) in een huiselijke omgeving, waarbij echt aandacht is voor uw kind. De gastouder mag maximaal 6 kinderen tegelijk opvangen. Gastouderopvang is dus kleinschalige opvang waarbij de nadruk wordt gelegd op spelenderwijs ontwikkelen.

Doordat de gastouder uw kind spelactiviteiten aanbiedt, ontwikkelen zijn/haar verstand, taal, gedrag, lichaam, gevoelens en fantasie zich.

Vanaf 2010 worden goedgekeurde gastouders ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Alleen opvang via een gastouder die in dit register is opgenomen, komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Naast de wettelijke eisen waar gastouders zich aan dienen te houden, werken al onze gediplomeerde, erkende gastouders volgens ons pedagogisch beleidsplan. Dit beleidsplan is onze leidraad voor het werken met kinderen, waarbij de eigenheid en ontwikkeling van het kind voorop staat. Als u interesse heeft in gastouderopvang volgt een telefonisch intakegesprek met onze bemiddelingsmedewerker. Dit gesprek legt de basis om tot een goede koppeling te komen.

Op basis van uw wensen en verwachtingen volgt een kennismakingsgesprek met de mogelijke gastouder. Dit is geheel vrijblijvend. U betaalt bij ons géén inschrijfkosten of starttarief, maar u begint pas met betalen als u uren afneemt. De enige kosten die u ons verschuldigd bent, zijn de bureaukosten en die bedragen €49,50 per maand per gezin, ongeacht het aantal kinderen.

Voor de maandelijkse opvangkosten ontvangt u een tegemoetkoming van de overheid (kinderopvangtoeslag). Bereken hier uw voordeel.

Voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag verwijzen wij u naar www.toeslagen.nl.

Op zoek naar een gastouder?

Vult u dan ons inschrijfformulier vraagouder in of stuur een mail naar info@gobkidko.nl. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u al een gastouder?

Wilt u uw opvang officieel regelen of omzetten naar ons gastouderbureau? Vult u dan ook ons inschrijfformulier vraagouder in of mail naar info@gobkidko.nl en na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.