Alles over de nieuwe kinderopvangtoeslag 2024

Het is misschien al voorbij gekomen, maar in 2024 zullen er veranderingen plaats vinden: er komt een verhoging op de kinderopvangtoeslag en het maximum uur tarief. Dit kan een voordeel kan zijn voor zowel de gastouder als de ouder. In dit bericht zullen wij nog wat meer informatie geven over deze verandering. 

 

Kinderopvangtoeslag 2024

Ouders die in voorafgaande jaren al kinderopvangtoeslag kregen kunnen vanaf 23 november in “Mijn toeslagen” zien hoeveel toeslag er in 2024 voor hen berekend is.

Het is belangrijk om eventuele wijzigingen voor 5 december aan te geven. Zo zal je voor 20 december alsnog de juiste toeslag voor 2024 berekend krijgen.

Op de website van Dienst Toeslagen kunnen ouders ook een berekening maken om te berekenen wat het recht op toeslag in 2024 zal zijn.

Uurprijzen 2024

Het kabinet gaat de uurprijzen voor recht op kinderopvangtoeslag in 2024 extra verhogen, zodat de maximum uurprijs beter aansluit op de tarieven die ouders moeten betalen voor kinderopvang.

Geef wijzigingen door vóór 5 december 2023

Het is belangrijk voor de berekening van de juiste toeslagen voor 2024 dat ouders hun recente gegevens zo snel mogelijk doorgeven in Mijn toeslagen. Mensen die dit vóór 5 december doen, krijgen op 20 december de juiste toeslag voor januari 2024.

Iedereen die nu al toeslagen ontvangt, krijgt een brief over de berekening. De brief wordt ook digitaal verstuurd via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Ouders kunnen op de website van Dienst Toeslagen ook een proefberekening maken om na te gaan wat het recht op toeslagen in 2024 is.

Uurprijzen 2024

Het kabinet gaat de uurprijzen voor recht op kinderopvangtoeslag in 2024 extra verhogen, zodat de maximum uurprijs beter aansluit op de tarieven die ouders moeten betalen voor kinderopvang. Dienst Toeslagen zal ouders vanaf eind december 2023 al hogere voorschotten uitbetalen op basis van de nieuwe maximum uurprijzen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan het nieuwsbericht van de Rijksoverheid ‘‘Kinderopvangtoeslag in 2024 extra verhoogd.”

Inloggen met DigiD op Mijn toeslagen verandert

In januari 2024 verandert de manier van inloggen op Mijn toeslagen en in de Kinderopvangtoeslag app. Het is dan niet meer mogelijk om in te loggen met alleen DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggen gaat dan via sms-controle of de DigiD app.

Mensen die nu nog inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen overschakelen naar de DigiD app. Of ze kunnen sms-controle toevoegen aan hun gebruikersnaam en wachtwoord. Deze sms-controle is te gebruiken op de mobiele en vaste telefoon. Door in te loggen met de app of sms-controle zijn de gegevens van burgers nog beter beschermd. Als uw cliënt inlogt op Mijn toeslagen, vertellen we dat inloggen vanaf 1 januari 2024 alleen nog kan met de app of sms-controle. Daarbij moedigen we mensen aan om via hun ‘Mijn DigiD’ direct de DigiD app te downloaden of sms-controle in te stellen. Via www.digid.nl/aanzetten zien mensen ook hoe ze kunnen overstappen. De meeste mensen die gewend zijn om in te loggen met DigiD hebben de app al of hebben de sms-controle al ingesteld.

Nieuwe huisstijl App Kinderopvangtoeslag

Dienst Toeslagen heeft al enige tijd een nieuwe huisstijl. Diverse communicatiemiddelen worden stapsgewijs aangepast. De App Kinderopvangtoeslag is nu aan de beurt. Onze hoofdkleur wijzigt van rood naar geel. En dat ziet u als gebruiker terug in de app. Verder blijft de  Kinderopvangtoeslag App voor gebruikers ongewijzigd.